عفونت روده

عفونت روده

برای افزودن متن مورد نظرتان اینجا کلیک کنید

عفونت روده یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که باعث می شود عملکرد بدن با اختلال رو به رو شود. در این بیماری کاهش آب بدن باید جدی گرفته شود.

علائم بیماری عفونت روده :

_حالت تهوع
دل پیچه و احساس درد در بدن
– تب
– سردرد
استفراغ
اسهال مکرر
گاها مشاهده خون یا مخاط در مدفوع

همانطور که گفته شد کاهش آب بدن در این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است به حدی که حتی در سالمندان میتواند منجر به مرگ گردد لذا اگر دچار عفونت روده و اسهال و استفراغ شدید حتما به علائم زیر که نشان دهنده کاهش آب در بدن است دقت بفرمائید:

– تشنگی و خشکی دهان
– سردرد، سر گیجه به ویژه پس از ایستادن و در موارد شدید ضعف و بی حوصلگی
– کدر بودن ادرار و در صورت عدم جبران آب از دست رفته نداشتن ادرار و یا کم شدن مقدار آن
– حالت تهوع
– گرفتگی عضلات و کم شدن انرژی
– در موارد شدیدتر کم آبی بدن خستگی صورت و فرورفتگی چشم ها، تپش قلب سریع، گیجی نیز مشاهده می شود.

در کودکان این علائم باید به محض شروع اسهال توسط والدین چک شود و اگر کودک در سنین پائینتر باشد خشک تربودن پوشک کودک نسبت به حالت طبیعی باید مورد توجه قرار گیرد و سریعا به پزشک معالج اطلاع داده شود و از مصرف سر خود دارو خودداری نمایند.

دلیل عفونت روده :

نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم

عدم رعایت مناسب بهداشت: این شرایط همچنین می‌تواند باعث پخش شدن عوامل میکروبی ایجاد عفونت روده در بدن شود. عدم شستشوی مناسب دست‌ها پس از دستشویی رفتن یکی از دلایل اصلی تماس با عوامل بیماری‌زا است.

عوامل بیماری‌زا: عفونت روده می‌تواند در نتیجه ورود عوامل بیماری‌زا به بدن و وارد شدن آسیب به بافت‌های مسیر گوارشی آغاز می‌شود. به این ترتیب مسیر گوارش ممکن است ملتهب یا زخم شده و این وضعیت با مشاهده علائم و نشانه‌های جدید از ایجاد آسیب در بدن همراه است.

نورو ویروس: نورو ویروس شایع‌ترین علت اسهال و استفراغ بزرگسالان محسوب می‌شود که چون بیشتر در طول فصل زمستان منتشر می‌شود، گاهی اوقات “میکروب استفراغ زمستانی” نیز نامیده می‌شود. با این حال در هر زمان از سال احتمال بروز عفونت روده وجود دارد.

غذای نپخته و خام: طبخ نکردن غذا در دمای مناسب یا به مدت کافی

نگهداری نامناسب مواد غذایی: نگهداری نکردن مواد غذایی در دمای مناسب و گرم بودن محیط

مصرف مواد غذایی تاریخ گذشته

مصرف مواد غذایی نامناسب: مصرف غذاهای حاوی کمپیلوباکتر، سالمونلا و اشرشیا کلی؛ غذاهایی نظیر گوشت خام یا نیم پز، شیر غیرپاستوریزه.