preloader
مراقب غذای خود باشید

مراقب غذای خود باشید

  • خانه
  • -
  • بیماری های کبد
  • -
  • مراقب غذای خود باشید
مراقب غذای خود باشید

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

مراقب غذای خود باشید - مراقب غذای خود باشید
مراقب غذای خود باشید

با توجه به این که دیابت و چاقی در کشور رو به افزایش است و به دنبال آن شاهد شیوع بیماری کبد چرب نیز هستیم بنابراین افراد مراقب برنامه غذایی خود باشید . مراقب غذا ی خود باشید .

چاقی و دیابت احتمال ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد. نوع غذا در بروز این بیماری بسیار مهم است.

مراقب غذا ی خود باشید :

خوردن غذای سالم و کم کالری سلامت افراد را تضمین می کند در حالی که مصرف زیاد گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، نمک و انوع ترشی ها موجب بروز کبد چرب می شود. از آنجا که چاقی یکی از دلایل اصلی بروز کبد چرب است، مصرف سبزیجات و میوه می تواند. نقش مهمی در کاهش وزن و جلوگیری از شیوع کبد چرب داشته باشد. بنابراین افراد مراقب مواد غذایی که می خورند، باشند.

سندرم متابولیک

کبد چرب بخشی از سندرم متابولیک است که در دنیا رو به افزایش است و کشور ما نیز از آن مستثنی نیست؛ علاوه بر چاقی، اختلالات خونی و دیابت نیز موجب بروز کبد چرب می شود. ۳۰ درصد ایرانیان کبد چرب دارند و شواهد نشان می دهد تا ۴۰ درصد نیز در حال رشد است بنابراین اطلاع رسانی از عوارض چاقی و مصرف غذاهای مضر الزامی است تا مانع شیوع آن در کشور شویم.

در برخی از نقاط کشور که سندرم متابولیک بیشتر از حد متوسط است، عددی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ابتلا به کبد چرب نیز گزارش شده است.

تشخیص کبد چرب:

کبد چرب غالباً بدون علامت است و در بررسی‌های دوره‌ای و غربالگری مشخص می‌شود.

آزمایشات خون، سونوگرافی، ام‌آرآی و حتی نمونه‌برداری کبدی در مواقع لزوم، مبین کبد چرب خواهد بود.

انجام آزمایشات غیرضروری و انجام مکرر روش‌های تشخیصی همچون سونوگرافی فایده‌بخش نبوده لذا توصیه نمی‌شود!

کبد چرب چهار مرحله دارد که شایعترین حالت همان مرحله یک است که صرفاً افزایش نسبی چربی کبد وجود داشته و خطرآفرین نیست.

علائم کبد چرب:

این بیماری غالباً بدون علامت بوده اما می‌تواند به‌مرور زمان و با افزایش میزان چربی کبد با علائم کبد چرب خود را نشان خواهند داد. این علائم شامل دل‌درد، بی‌اشتهایی، ضعف مفرط، تهوع، کاهش وزن، کاهش تمرکز و توجه و تیرگی پوستِ گردن و زیر بغل و ضایعات پوستی کدر می‌شوند.

درمان کبد چرب :

ورزش منظم و به‌خصوص ورزشهای هوازی و استقامتی و رژیم‌های غذایی اساس درمان هستند. ورزشی که منجر به کاهش وزن و قند و چربی خون شود می‌تواند موجب کاهش چربی کبد شود.

مطالعات نشان داده‌اند که ورزش منظم حتی اگر منجر به کاهش وزن نشود می‌تواند چربی کبد را کاهش دهد!

بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف چربی‌های اشباع، شکر، نمک، سیگار و غذاهای حاوی کربوهیدرات زیاد مثل شیرینیها و برنج خودداری کنند.

مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه برای بهبود کبد چرب به‌شدت توصیه می‌شود.

داروها فقط بنا به ضرورت علمی و میزان محدود کاربرد دارند که صرفاً باید با تجویر پزشک صورت پذیرد.

گرچه ویتامین ای (E) به‌عنوان آنتی اکسیدان می‌تواند در درمان بیماری نقش داشته باشد اما مصرف بی‌جا و بی‌رویه آن به‌شدت زیان‌بار است.

در مجموع کبد چرب یک بیماری سهل و ممتنع است که قابل پیشگیری و درمان بوده و استرس مضاعف در خصوص این بیماری منطقی نیست و نیازی به پیگیری تشخیصی ــ درمانی با فواصل کوتاه‌مدت ندارد.

[/av_textblock]

[/av_one_full]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *