نفخ شکم

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_image src=’http://mohammad-roshani.ir/wp-content/uploads/2014/07/index.jpg’ attachment=’1674′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’right-to-left’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

منشا نفخ شکم ، بر خلاف نامی که روی مشکل نفخ معده گذاشته شده است، روده های کوچک هستند.

علل ایجاد نف،خ متعدد هستند و از آن جمله می توان به موارد زیر اشره کرد:

– تجمع مایعات و گاز روده
– هضم نامنظم
– پرخوری
– حساسیت غذایی
– سندرم روده تحریک‌پذیر
– عدم تحمل مواد غذایی مانند عدم تحمل لاکتوز (قند شیر) و فروکتوز (قند میوه‌ها)
– طبع هوا (آئروفاژی)
– انسداد یا عفونت دستگاه گوارش
– خالی شدن سریع معده
– هضم مواد غذایی تولید کننده گاز
– یبوست
– استرس یا اضطراب
– آلودگی به انگل‌های روده‌ای مانند کرم آسکاریس

درمان نفخ معده:

غذا ها را خوب بجوید سپس آنها را ببلعید.

غذاهای چرب با تاخیر در خالی شدن معده از مواد غذایی باعث ایجاد نفخ می‌شوند.

اگر احساس می کنید با خوردن لبنیات دچار نف،خ. می شوید بهتر است تحت نظر یک پزشک گوارش به مصرف لبنیات ادامه دهید.

جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا شده و بنابراین باید از آن پرهیز کرد.

نوشیدنی‌های گازدار نیز باید از برنامه غذایی حذف شوند.

از غذاها و نوشیدنی‌هایی که حاوی سوربیتول و فروکتوز افزودنی هستند اجتناب کنید.

مکمل‌های فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر نشانه‌های نف،خ را تشدید می‌کنند.

گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط می‌شود و لذا ابتدا باید این مشکل را برطرف کرد.

میزان مصرف غذاهای سرشار از فیبر مانند سبزی و میوه تازه، غلات و نان سبوس دار، پاستای گندم سبوس‌دار و حبوبات را به تدریج افزایش دهید.

روزانه آب کافی (تا هشت لیوان) بنوشید. کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده به افزایش نف،خ کمک می‌کند به ویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود.

از نوشیدنی‌های گازدار بپرهیزید. گاز Co2 موجود در حباب‌های نوشابه باعث نف،خ می‌شود و گاز ، تخلیه معده را کند می‌کند.

غذاهای تازه و طبیعی بخورید و از انواع غذاهای سرد و بسته‌بندی شده اجتناب کنید.

مرتب ورزش کنید. زیرا باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شود که به فعالیت روده کمک می‌کنند.

اگر شیر یا محصولات لبنی باعث نفخ می‌شوند ، باید انواع بدون لاکتوز را مصرف کرد.

زیاد قهوه، چای و شکلات مصرف نکنید زیرا باعث تحریک هاضمه و نف،خ می‌شوند.

هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث اسپاسم و در نتیجه نفخ شود.

غذاهایی را که باعث ایجاد نفخ می‌شود را مشخص کنید و به تدریج مصرف آنها را کاهش دهید. این مواد شامل کلم، کاهو ، بروکلی، پیاز و سیر می‌شود.

نفخ ممکن است نشانه بیماری‌های گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر باشد. بنابراین عمل به توصیه‌های ارائه شده جهت بهبود آن و در صورت ادامه ظهور علائم، مراجعه به یک پزک گوارش جهت تشخیص کلنیکی و درمان مناسب ضروری است.

نفخ شکم

[/av_textblock]

[/av_one_full]