[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’http://mohammad-roshani.ir/wp-content/uploads/2017/12/پولیپ-روده-۳۰۰x169.jpg’ attachment=’1827′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
پولیپ های آدنوماتوز
در واقع دو سوم تمام پولیپ های مزمن، از نوع آدنوماتوز هستند و در حدود ۳۰ درصد تا ۵۰ درصد از کولون هایی که یک پولیپ آدنوماتوز دارند، حد اقل یک آدنوم دیگر نیز در آنها یافت می شود.
افزایش سن یک ریسک فاکتور برای ایجاد و گسترش پولیپ های آدنوماتوز است و حتی افزایش سن ریسک بدخیمی این پولیپ ها را افزایش می دهد و به همین دلیل است که در سنین بالا اهمیت بررسی و غربالگری از لحاظ پولیپ های روده ای چند برابر می گردد.
مطالعات غربالگری نشان می دهند که شیوع آدنوما در سنین بالای ۵۰ سال حدود ۲۵% تا ۳۰% است و مطالعات حاصل از بیوپسی کالبدشکافی نشان می دهند این احتمال بری سنین بالای ۷۰ سال تا ۵۰% افزایش میابد، به این ترتیب اهمیت کولونوسکوپی به عنوان آزمون غربالگری برای یافتن پولیپ ها پیش از بدخیم شدن، قابل درک می شود.
سن بالا یک ریسک فاکتور عمده برای پولیپ های کولون سمت راست است.
اما جالب است بدانید که چاقی نیز خود یک ریسک فاکتور برای آدنوم های کولونی محسوب می شود. در یک متا آنالیز روی ۳۶ مطالعه در این رابطه نشان داده شد که هر ۵ واحد افزایش در BMI می تواند ریسک آدنوم های کولونی را تا ۱۹% افزایش دهد. در واقع چاقی شکمی شاید ایندکسی مناسب تر برای بررسی این ارتباط میان چاقی و پولیپ های آدنوماتوی کولون باشد.
همچنین کاهش فعالیت بدنی نیز یک ریسک فاکتور دیگر برای این بیماری است. در جوامع امروز این مورد می تواند خطر ساز باشد.
شیوع پولیپ های آدنوماتو در مردان بیشتر از زنان است.
برخی نژاد ها مثل نژاد های آفریقایی-آمریکایی ،خود یک ریسک فاکتور برای بروز آدنوما در سنین زیر ۵۰ سال هستند.
در پست های بعدی، به تابلوی بالینی این بیماری بیشتر خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید:
غربالگری سرطان روده بزرگ،از چه سنی؟
[/av_textblock]
[/av_one_full][av_textblock size=” font_color=” color=”]
[/av_textblock]