اسلیو معده چیست ؟
اسلیو معده روشی جراحی برای کاهش وزن است. این روش معمولا به صورت لاپاراسکوپیک انجام می شود که در آن ابزارهای باریکی از طریق چندین برش در قسمت فوقانی شکم وارد بدن می شوند. در حین اسلیو معده حدود 80 درصد معده برداشته می شود و معده شکلی لوله مانند پیدا می کند که تقریبا به اندازه و شکل یک موز است.
عمل اسلیو معده چیست ؟
در عمل اسلیو معده با محدود ساختن اندازه معده میزان غذایی که فرد می تواند مصرف کند کاهش می یابد. علاوه بر این این روش باعث ایجاد تغییرات هورمونی می شود که به کاهش وزن کمک می کنند. این تغییرات هورمونی همچنین به فرد در رهایی در عارضه های همراه با اضافه وزن و چاقی مانند فشارخون بالا و بیماری قلبی کمک می کنند.
جراحی اسلیو معده
جراحی اسلیو معده به منظور کاهش وزن اضافی و همچنین ریسک ابتلا به بیماری های تهدید کننده حیات مرتبط با چاقی انجام می شود مانند :
1. بیماری رفلاکس گوارشی
2. بیماری قلبی
3. فشار خون بالا
4. کلسترول بالا
5. آپنه خواب انسدادی
6. دیابت نوع 2
7. سکته مغزی
8. ناباروری
دکتر محمد روشنی افزود : جراحی اسلیو معده عموما زمانی انجام می شود که روش های دیگر مانند رژیم غذایی و فعالیت های جسمانی نتیجه در بر نداشته اند.
بطور کلی این جراحی برای افراد دارای شرایط زیر مناسب است:
افراد دارای شاخص توده بدنی BMI 40 یا بالاتر ( چاقی شدید ).
افراد دارای BMI 35 تا 39.9 که دیگر مشکلات جدی مربوط به چاقی مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا و یا آپنه خواب شدید را نیز مبتلا هستند. در برخی موارد اگر BMI فرد بین 30 تا 34 باشد و به برخی بیماری های خطرناک دیگر مربوط به چاقی نیز دچار باشد ممکن است انواع خاصی از جراحی چاقی توصیه شود.
همچنین فرد باید تمایل به این داشته باشد که تغییراتی دائمی در زندگی خود ایجاد کند تا به سبک زندگی سالم تری منجر شود. ممکن است فرد نیاز به این داشته باشد تا در برنامه های فالو آپ بلند مدت که شامل کنترل تغذیه، سبک زندگی و رفتار و وضعیت سلامت فرد می شود.
عوارض اسلیو معده
مانند هر جراحی دیگری اسلیو معده نیز دارای عوارضی است که دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می شوند.
عوارض عمل اسلیو معده در کوتاه مدت عبارتند از:
1. خونریزی بیش از حد
2. عفونت
3. واکنش نامطلوب به بیهوشی
4. لخته خونی
5. مشکلات ریوی یا تنفسی
6. نشت از لبه برش خورده معده
عوارض اسلیو معده در دراز مدت:
1. انسداد گوارشی
2. فتق
3. رفلاکس گوارشی
4. قند خون پایین (هیپوگلیسمی)
5. سوء تغذیه
6. استفراغ
نتایج اسلیو معده
اسلیو معده می تواند به کاهش وزن بلند مدت منجر شود. میزان کاهش وزن به تغییر در عادت های سبک زندگی بستگی دارد. این امکان وجود دارد که به طور تقریبی 60 درصد یا حتی بیشتر از ززن اضافی خود را بعد از دو سال از دست داد.
علاوه بر این، اسلیو معده می تواند بیماری های مربوط به اضافه وزن را بهبود و یا رفع کند که عبارتند از :
1. بیماری قلبی
2. فشار خون بالا
3. کلسترول بالا
4. آپنه خواب انسدادی
5. دیابت نوع 2
6. سکته مغزی
7. ناباروری
جراحی اسلیو معده همچنین می تواند توانایی اجرای کارهای روزمره و کیفیت زندگی را افزایش دهد.
عدم نتیجه دهی جراحی چاقی
امکان اینکه فرد به اندازه کافی کاهش وزن نداشته باشد و یا بعد از جراحی وزن از دست رفته را به دست آورد وجود دارد. این افزایش مجدد وزن در صورتی که فرد تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد نکند اتفاق می افتد. برای جلوگیری از این وضعیت فرد باید تغییرات دائمی در سبک زندگی خود ایفا کند و به شکل منظم فعالیت های جسمی داشته باشد.