
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
[/av_textblock]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]

درمان آروغ زدن:
آروغ زدن به معنی برگشت هوا یا نفخ معده رو به عقب و خروج آن از طریق دهان است. آروغ زدن می تواند بصورت ارادی و یا غیر ارادی باشد. آروغ غیر ارادی به صورت معمول بعد از خوردن وعده غذایی اتفاق می افتد. با خوردن غذا، ممکن است در اثر مکانیسم هضم در معده، مقداری گاز تولید گردد.
غذاهایی که موجب شل شدن ماهیچه تحتانی مری می شوند آروغ زدن بیشتری را به دنبال دارند. مانند شکلات، چربی ها و نعنا.
آروغ زدن هایی که زیاد تکرار شوند و مدت طولانی ادامه داشته باشند می توانند ناشی از بلع هوا باشند. در این موارد ممکن است هوا قبل از تخلیه مری به معده، به دهان بازگردد و یا در همان بالای معده بماند. در این افراد بلع گاز ممکن است بصورت آروغ زدن عادتی تبدیل شود. گاهی ممکن است این آروغ زدن عادتی موجب شود به اشتباه بیماری های دیگری مطرح شوند. اما در آروغ زدن عادتی این حالت بسیار زیاد اتفاق می افتد و در واقع بیشتر از آروغ زدن در بیماری هایی که موجب آروغ می شوند.
تشخیص:
معاینات تشخیصی در افرادی که آروغ می زنند باید در افرادی که علامت های دیگری به جز آروغ زدن دارند ، با دقت بیشتری انجام شود چون می تواند ناشی از بیماری های زمینه ای دیگر باشد.
آروغ زدن از لحاظ پزشکی زمانی بیماری محسوب می شود که موجب اختلال در عملکرد روزانه فرد شود. به صورت تعریف، می توان گفت آروغ زدنی که بیش از سه روز در هفته تکرار شود و فرد را از انجام کارهای معمول روزانه باز دارد. این میزان آروغ زدن باید به مدت سه ماه پیاپی ادامه داشته باشد و حداق به مدت ۶ ماه از شروع آن گذشته باشد.
بر اساس محلی که گاز از آنجا به سمت دهان باز می گردد، آروغ زدن را به دو دسته کلی تقسیم می کنند:
-
آروغ زدن با منشا مری
-
آروغ زدن با منشا معده
این دو نوع بیماری در معاینات معمول کلینیکی معمولا قابل افتراق نیستند. یعنی برای تشخیص منشا آروغ ها به اقدامات کلینیکی دیگری نیاز است.
درمان آروغ زدن :
اساس درمان آروغ زدن طولانی مدت، جلوگیری از بلع مکرر هوا است. این کار با تمرین قابل انجام است. در واقع باید از برخی عادت ها دوری کرد. عادت هایی مانند : جویدن مکرر و زیاد آدامس، سیگار کشیدن، مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده و خوردن غذا های جامد و مایع همزمان با هم.
اگر شواهدی از مشکلات عصبی وجود دارد باید درمان شود. اگر به بیمار توضیح داده شود که آروغ زدن به تنهایی مشکل خطرناکی نیست، نگرانی های بیمار را بسیار برطرف می کند.مصرف روزانه سه بار باکلوفن(۱۰ میلی گرم سه بار در روز) داروی توصیه شده برای درمان آروغ زدن با منشا مری و معده است و زمانی توصیه می شود که منشا آروغ ها عصبی و یا عادتی باشد.
[/av_textblock]
[/av_one_full]