روده بزرگ

large-intestine
عملکرد روده بزرگ

روده بزرگ

روده بزرگ بر خلاف روده کوچک پرز ندارد. همچنین چین های مقعدی نیز در روده بزرگ دیده نمی شوند. نام دیگر روده بزرگ ، کولون است. طول کولون حدود 1.4 تا 1.8 متر است.

روده بزرگ از انتهای روده باریک شروع می شود و به مقعد ختم می شود.

آپاندیس زائده ای است که در اوایل روده بزرگ قرار دارد.

ابتدای روده بزرگ که در ارتباط با ایلئوم قرار دارد، سکوم یا روده کور نامیده می‌شود.

قسمتی از روده بزرگ که بین سکوم و آنال کانال قرار دارد، کولون نامیده می‌شود که به سه قسمت کولون صعودی ، کولون عرضی و کولون نزولی ، تقسیم می‌گردد.

کولون نزولی در انتها به سیگموئید و رکتوم و نهایتا آنال کانال ، ختم می‌شود.

آب را جذب می کند

ظرف ۲۴ ساعت پس از مصرف غذا، غذاها از روده کوچک به روده بزرگ می روند. در این مرحله، بیشتر پروسه گوارشی کامل شده است. یکی از کارکردهای اولیه روده بزرگ، این است که آب را جذب کرده و زباله را به شکل مدفوع جامد در آورده و از بدن دفع کند.

ویتامین ها را جذب می کند

برخی از باکتری های مفید که به طور معمول و عادی در روده بزرگ زندگی می کنند، نقش مهمی در تجزیه قندهای هضم نشده و فیبرها به اسیدهای چرب دارند. این باکتری های کومنسال همچنین گازی که از متان، سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن و گازهای دیگر تشکیل شده است را ایجاد می کنند. در نتیجه بوی بد متساعد شده از گاز روده نتیجه تجزیه قندها توسط باکتری های روده می باشد. باکتری های مفید همچنین بسیاری از ویتامین های سودمند برای بدن مانند ویتامین K و بیوتین را جذب بدن می کنند.

اسیدیته را کاهش داده و بدن را از عفونت محافظت می کند

اسیدهای چرب که توسط باکتری ها در روده بزرگ تولید می شوند باعث ایجاد محیط اسیدی در روده می شوند. روده بزرگ، محلول قلیایی را تولید می کنند که این خاصیت اسیدی را کاهش داده و pH را در این بخش از دستگاه گوارش متعادل می کند. ضمن این که پوشش مخاطی روده بزرگ، به عنوان یک لایه محافظ عمل می کند و از جذب باکتری های مضر به بدن جلوگیری می کند. همین عامل باعث می شود که در شرایط عادی احتمال ایجاد عفونت ها از باکتری های مضر به صفر برسد.

آنتی بادی های مهم را تولید می کند

یکی از عملکردهای این بخش از سیستم گوارش که کمتر شناخته شده است، تولید آنتی بادی هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. اعتقاد برخی از پزشکان بر این است که آپاندیس ممکن است یکی از تولید کننده های اصلی آنتی بادی ها در مرحله ای از پروسه گوارشی باشد.

بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید:

کولونوسکوپی