[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’http://mohammad-roshani.ir/wp-content/uploads/2017/09/New-Microsoft-PowerPoint-Presentation7-300×225.jpg’ attachment=’1551′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
اصطلاح پروبیوتیک ( probotic ) “برای زندگی” است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به “ارگانیسم های زنده ای” اطلاق می کند که در صورت مصرف مداوم ، اثرات “سلامت زایی” موثری برای میزبان خود دارند.
پروبیوتیکها باکتریها و مخمرهایی هستند که برای سلامتی بدن به ویژه برای سیستم گوارش مفیدند. معمولا باکتری ما را یاد بیماری میاندازد، اما بدن ما پر از باکتری است، هم باکتریهای خوب و هم باکتریهای بد. پروبیوتیکها در دستهی خوبها هستند زیرا برای سلامتی اندام شکمی بسیار مفیدند.
پروبیوتیکها در بدن ما به طور طبیعی یافت میشوند. برخی غذاها و مکملها هم دارای مواد پروبیوتیک هستند. با این حال تا پیش از نیمهی دهه ۹۰ میلادی مردم کمتر به دنبال شناخت پروبیوتیکها و فواید آن بودند.
امروز، پزشکان پروبیوتیکها را برای رفع مشکلات گوارشی توصیه میکنند و به خاطر این شهرت نویافتهشان، آنها را در همه جور خوراکی از ماست گرفته تا شکلات پیدا میکنید.
پروبیوتیک ها به دو صورت مصرف می شوند:
۱- به صورت مکمل های غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص
۲- .به صورت مواد غذا یی غنی شده باپروبیوتیک ها.(برای مثال اگر در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری همچون ماست، از باکتری های پروبیوتیکی استفاده شود، محصول حاصل را پروبیوتیک می نامند.
پروبیوتیکها شامل باکتریهای گوناگونی با مزیتهای متعدد هستند، اما دو گونهی اصلی پروبیوتیکها، لاکتوباسیلوس (Lactobacillus) و بیفیدوباکتریوم (Bifidobacterium) هستند. بهتر است از پزشکتان بپرسید کدام نوع برای شما مفیدتر است.
لاکتوباسیلوس که شناختهشدهترین نوع پروبیوتیکها است، در ماست و دیگر غذاهای تخمیریافته وجود دارد. زیرگونههای مختلف آن در درمان اسهال مؤثرند و همچنین برای افرادی که قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر نیستند، مفید هستند.
بیفیدوباکتریوم که در انوع محصولات لبنی یافت میشود برای کاهش عوارض سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و برخی مشکلات دیگر مفید است.
اکتری ها بخش عمده فلور روده را به خود اختصاص داده اند، بطوری که ۳۵تا۵۰ درصد قولون (روده بزرگ) از باکتری ها تشکیل یافته است.۶۰درصد توده مدفوع راباکتریها تشکیل میدهند. چیزی حدود ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ گونه میکروارگانیسم مختلف در روده ها زیست میکنند.
مخمرها نیز بخش کوچکی از این فلور را به خود اختصاص داده اند. ۴۰۰ تا ۸۰۰ گونه باکتری در روده ها بسر میبرند. عمده باکتریهای روده کوچک “گرم مثبت” هستند، اما باکتریهای روده بزرگ “گرم منفی” میباشند. روده بزرگ از لحاظ متابولیکی یکی از فعالترین عضوهای بدن بشمار می آید.
منافع مصرف پروبیوتیک ها:
۱-کاهش مقاومت لاکتوز. چراکه (LAB) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک میگردد.
۲-جلوگیری از سرطان قولون، روده کوچک، کبد و پستان.
۳-کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده)
۴-کاهش فشار خون.
۵-بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت ها.
۶-درمان و پیشگیری از اسهال حاد.
۷-کاهش التهابات روده ای.
۸-کاهش آلرژی غذایی و یا اگزما در کودکان.
۹-بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها.
۱۰-بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت(ورم مخاط روده بزرگ)
۱۱-جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری های مضر.
۱۲-درمان و پیشگیری ازعفونتهای مخمری مهبل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک ها، آفت دهان، پوسیدگی دندانها، ورم مهبل(واژینیت)، پای ورزشکاران، عفونتهای قارچی، برفک(کاندیدیاز دهانی).
۱۳-بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی.
۱۴-کمک به ساخت ویتامینهای گروه B و K.
پروبیوتیک چیست؟
[/av_textblock]
[av_image src=’http://mohammad-roshani.ir/wp-content/uploads/2017/09/New-Microsoft-PowerPoint-Presentation7-1-300×225.jpg’ attachment=’1552′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[/av_one_full]