preloader
آروغ زدن، نفخ شکم

آروغ زدن، نفخ شکم

  • خانه
  • -
  • بیماری های روده بزرگ
  • -
  • آروغ زدن، نفخ شکم
آروغ زدن، نفخ شکم

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

نفخ شکم - آروغ زدن، نفخ شکم
دلایل و درمان باد شکم

نفخ شکم موضوعی است که اغلب مردم حرفی از آن نمی زنند. بسیاری از مردم از بیان این موضوع نزد پزشک شرم دارند. اما دفع باد شکم موضوعی عادی است. همه ما در حالت سلامت کامل نیز باد شکم دفع می کنیم.

در برخی افراد نفخ شکم می تواند با درد شکم همراه باشد. کعمولا با دفع باد شکم، این درد نیز برطرف می شود. اما برخی افراد حساس تر هستند. آنها با مقدار کمی باد شکم دچار دردهای شکمی شدید تر می شوند.

علامت ها:

هوای درون معده می تواند به بالا بیاید. به این صورت که با آروغ زدن خارج شود. یا می تواند به روده برود و به باد شکم تبدیل شود.

اما گاز درون روده ها تنها محصول هوای درون معده نیست. باکتری های روده این نیز مقداری گاز روده تولید می کنند. پس نفخ شکم مجموع هوای بلعیده شده در معده و گاز تولید شده توسط باکتری های روده ای است.

این گاز در روده ممکن است جمع شود و موجب درد شکمی گردد. درد ممکن است هر جایی از شکم ایجاد شود.

دلایل نفخ شکم :

همه ما در طول فرایند خوردن هوا را فرو میبریم. افراد به دلیل مکیدن آبنبات یا جویدن آدامس می توانند بلع بیش از حد هوا داشته باشند. نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه یا آبجو نیز می تواند هوای بیش از حد در معده ایجاد کند. علاوه بر این اضطراب میتواند موجب بلع هوا شود. این هوا های بلعیده شده جمع می شوند و به گاز و نفخ شکم تبدیل می شوند یا از طریق آروغ خارج می شوند.

برخی از کربوهیدرات ها توسط آنزیم های روده کوچک قابل هضم نیستند و به روده بزرگ میروند. باکتری ها آنها را به هیدروژن و دی اکسید کربن متابولیزه می کنند. سبوس، کلم، گل کلم، کلم بروکلی و لوبیا می توانند طی عمل هضم موجب نفخ شوند.

در برخی افراد مصرف لبنیات موجب نفخ می شود. این افراد آنزیم لازم برای هضم لبنیات را ندارند. لاکتاز آنزیمی است که قند موجود در شیر را تجزیه می کنند. این افراد لاکتاز ندارند و این موجب نفخ در آنها می شود.

باکتری ها همواره در روده بزرگ ما زندگی می کنند. اگر مقدار این باکتری ها بیشتر از حد معمول شود، نفخ ایجاد می شود.

در نهایت یبوست نیز ممکن است موجب نفخ و درد شکمی شود.

عوامل مستعد کننده :

همانطور که در بالا ذکر شد، بلع بیش از حد هوا، و برخی غذاها و نوشیدنی های گازدار، موجب آروغ و نفخ می شود.

بیماران مبتلا به روده تحریک پذیر ممکن است با حجم خیلی کمی از باد شکم دچار درد های شکمی شدید شوند.

بیماران مبتلا به آناتومی تغییر یافته به علت جراحی یا افرادی که دارای بیماری های روماتولوژیک خاص هستند ممکن است در معرض خطر افزایش رشد باکتری در روده کوچک قرار بگیرند که می تواند منجر به تخریب، نفخ یا گرفتگی شود.

بارداری های مکرر ممکن است با تضعیف بیش از حد ماهیچه های شکمی موجب افزایش نفخ شود.

تشخیص نفخ :

برای تشخیص دقیق علت نفخ لازم است بیمار توسط پزشک معاینه شود. بسیاری از بیماری های گوارشی ممکن است با نفخ همراهی داشته باشند. بنابراین پزشک ممکن است برای رد این بیماری های آزمایشاتی انجام دهد. در مواردی حتی لازم است اندوسکوپی یا کولونوسکوپی انجام شود.

آزمایشات خون معمولا برای مشکلات گاز مفید نیست. اما آزمایش برای بیماری سلیاک ممکن است مفید باشد. زیرا ناتوانی در جذب گندم، جو و چاودار می تواند باعث نفخ بیش از حد شود.

ممکن است از بیماران درخواست شود هر بار یادداشت کنند که در چه موقعیت هایی و یا بعد از مصرف چه خوراکی هایی دچار نفخ شده اند.

درمان :

پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار.

از مصرف  مواد غذایی از قبیل گل کلم، کلم بروکلی، کلم، لوبیا و سبوس باید اجتناب شود.

از مصرف زیاد شیر و سایر غذاهای لبنی باید اجتناب شود. یا شیر غیر لبنی مانند شیر سویا یا بادام می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

از جویدن آدامس و مکیدن آبنبات باید اجتناب شود.

درمان دارویی نفخ در افراد مختلف متفاوت است. با توجه به علت زمینه ای پزشک ممکن است درمان های خاصی را تجویز کند. بنابراین برای شروع درمان دارویی حتما به پزشک مراجعه کنید.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *